عبدالملک الحوثی، رهبر گروه شبهنظامی حوثیها در یمن، اعلام کرد که در ماههای اخیر، درپی ۴۲۴ حمله ایالات متحده و بریتانیا به اهدافی در یمن، ۳۷ نفر از نیروهای حوثی کشته و ۳۰ یمنی هم زخمی و مجروح شدهاند.
حوثیها، که پایتخت یمن و پرجمعیتترین مناطق آن را در کنترل دارند، از ماه نوامبر سال گذشته، حدود یک ماه پس از حمله حماس به اسرائیل، در همبستگی با فلسطینیها، حملات موشکی و پهپادی خود به خطوط کشتیرانی بینالمللی را در دریای سرخ آغاز کردند. حملات حوثیها خطوط کشتیرانی تجاری را در جهان مختل و شرکتها را مجبور کرده است که مسیرهای طولانیتر و گرانتری را به سمت نقاط جنوبی قاره آفریقا طی کنند تا از آتش حوثیها در امان بمانند. ایالات متحده و بریتانیا به همراه چند کشور دیگر ائتلافی دریایی برای مقابله با این حملهها تشکیل دادند از ماه فوریه به سلسه حملاتی تلافیجویانه علیه حوثیها دست زدند.
به گزارش رویترز، عبدالملک الحوثی در سخنرانی تلویزیونی گفت که طی ۵ ماه گذشته نیروهای تحت امر او ۹۰ کشتی را در دریای سرخ هدف قرار دادهاند و ضمن افزایش تعداد حملات پهپادی، آن حملات را در مناطق بیشتری در خاورمیانه نیز گسترش دادهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او افزود که حوثیها تنها در طول یک ماه، با ۱۲۵ موشک بالستیک و پهپاد، ۳۴ بار به منافع اسرائیل و همپیمانانش حمله کرهاند؛ بنا بر گزارشهای بینالمللی و همچنین تایید مقامهای ارشد نظام جمهوری اسلامی، این حملات با استفاده از تجهیزات نظامی جمهوری اسلامی ایران و با حمایتهای مالی گسترده سپاه پاسداران انجام شده است.
براساس گزارش منابع یمنی، آخرین حمله قابل توجه پیشین حوثیها به کشتیها تجاری و آمریکایی، ۱۹ اسفند سال گذشته بود. براساس گفتههای یحیی سریع، سخنگوی حوثیها، در این حمله نیروهای این گروه با بهکارگیری ۳۷ هواپیمای بدون سرنشین، یک کشتی باری و تعدادی ناوشکن آمریکایی را در دریای سرخ و خلیج عدن هدف قرار دادند. پس از آن تا امروز هرازگاهی حملاتی با بهکارگیری تعداد اندکی موشک بالستیک ضدکشتی یا پهپاد انجام میدهد که براساس بیانیههای ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) تقریبا همگی آنها پیش از رسیدن به هدف منهدم میشوند.
همزمان با سخنان اخیر رهبر حوثیها و اعلام آمارهایی درباره حملاتشان هم سنتکام اعلام کرد که روز پنجشنبه، ۱۶ فروردینماه هم یک موشک ضد کشتی پرتابشده در منطقه تحت کنترل حوثیهای یمن را منهدم کردهاند. براساس بیانیه سنتکام، درپی این حمله، ازسوی کشتیهای آمریکایی، نیروهای ائتلاف یا کشتیهای تجاری هیچ تلفات یا خسارتی گزارش نشده است.
بهروزرسانی ۴ آوریل دریای سرخ:
— فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا-سنتکام (@CENTCOMFarsi) April 5, 2024
روز 4 آوریل حدود ساعت 2:20 بعد از ظهر (به وقت صنعا) فرماندهی مرکزی ایالات متحده (#سنتکام) با موفقیت یک موشک ضد کشتی را در منطقه تحت کنترل حوثیها در یمن منهدم کردند. هیچ تلفات یا خسارتی از کشتی های ایالات متحده #آمریکا ، ائتلاف یا تجاری گزارش نشده… pic.twitter.com/tg5MWvjOPK
بهدنبال کاهش کلی حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ، ژنرال الکسوس گرینکویچ، فرمانده ارشد نیروی هوایی ایالات متحده در خاورمیانه، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین گفت که این موضوع ممکن است نشاندهنده کاهش ذخیره تسلیحاتی این گروه باشد
به گزارش اسوشیتدپرس، ژنرال گرینکویچ، با اشاره به اینکه ایالات متحده پیش از شروع حملات از میزان دقیق ذخایر تسلیحات در یمن خبر نداشت، در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «ما میدانیم که آنها دهها موشک داشتند و میدانیم که دهها موشک شلیک کردهاند، اما چون میزان دقیق موجودی را نمیدانیم و همچنین از میزان توانایی ایران برای تامین دوباره تسلیحات برای حوثیها اطلاع نداریم، نمیتوانیم برآورد دقیقی از میزان تسلیحات باقیمانده در انبارهای آنها داشته باشیم.»
او در ادامه تاکید کرد که حملات مشترک ایالات متحده و بریتانیا، تاثیرات بازدارنده دارد و باعث کاهش حملات شده است.
در گزارشی دیگر، روز ۱۵ فروردین کنفرانسی ویدیویی با عنوان «تریبون یکپارچه قدس» با حضور رهبران گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی برگزار شد که علاوه بر زیاد نخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، و هادی العامری، دبیرکل سازمان بدر عراق، عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر حوثیهای یمن نیز در آن سخنرانی کرد.
همزمان تیم لندرکینگ، نماینده ویژه ایالات متحده در امور یمن، پس از بازدید از عربستان سعودی و عمان گفت: «شورشیان حوثی، با حمله به کشتیها در دریای سرخ، روند صلح این کشور جنگزده را تضعیف میکنند.»
او از شیعیان یمن خواست که این حملات را متوقف کنند، سپس افزود: «حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی از رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم نیازمند یمن و غزه جلوگیری میکند.»
نماینده ویژه ایالات متحده در امور یمن در ماه دسامبر سال ۲۰۲۳ خبر داده بود که طرفهای درگیر به توافقی برای آتشبس دست یافتهاند و روند صلح تا پایان جنگ را سازمان ملل مدیریت خواهد کرد، اما حملات شبهنظامیان حوثی در ماههای اخیر روند صلح را به تاخیر انداخت.